Meer dan twee jaar moest San Marino wachten op een goal. Maar dan... feestje! Sport
Meer dan twee jaar moest San Marino wachten op een goal. Maar dan... feestje!
Sport

Meer dan twee jaar moest San Marino wachten op een goal. Maar dan... feestje!

In San Marino was dinsdag (17/10) het kot te klein! De voetbaldwerg wist namelijk in de EK-kwalificatiematch tegen Denemarken een bal tegen de netten te krijgen, en dat was al meer dan twee jaar niet gelukt.

Bij de rust stond San Marino nog 0-1 in het krijt, nadat ze in de eerste helft slechts 30% balbezit hadden. Maar de spelers van de ministaat kwamen veel beter uit de kleedkamer en na een kwartier in de tweede helft gebeurde het ondenkbare...

Eerste goal in meer dan twee jaar

Na een hoekschop knalde Alessandro Golinucci een (afgeweken) volley tegen de netten, waarna een waanzinnig feestje losbarstte. De doelpuntenmaker sprintte naar de dug-out, maakte een buikschuiver en werd bedolven onder een berg medespelers. Je zou voor minder, want het laatste doelpunt dateerde van meer dan twee jaar geleden, toen het 7-1 werd in een match tegen Polen.

Uiteindelijk eindigde de match op 1-2 voor Denemarken, maar dat kon de pret in San Marino niet bederven. Geschiedenis werd geschreven!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties