Mertens ziet Napoli gelijkspelen tegen Swansea, Cavanda verliest tegen Bulgaren Sport
Mertens ziet Napoli gelijkspelen tegen Swansea, Cavanda verliest tegen Bulgaren

Rode Duivel Dries Mertens heeft donderdagavond vijftien minuten meegespeeld in het 0-0 gelijkspel van Napoli bij Swansea City, heenwedstrijd in de zestiende finales van de Europa League. Lazio Roma, met Luis Pedro Cavanda, verloor thuis met 0-1 van het Bulgaarse Ludogorets Razgrad.

Napoli trok met vertrouwen naar Engeland, de ploeg van Dries Mertens staat derde in de Italiaanse Serie A. Maar Swansea City toonde zich bijzonder vlot in de combinaties en drong van bij het begin aan op een doelpunt. Doelman Rafael Cabral verrichte enkele knappe reddingen, maar moest bij rust noodgedwongen gewisseld worden door Pepe Reina.

Een kwartier voor tijd, bij nog steeds 0-0, mocht Rode Duivel Dries Mertens Lorenzo Insigne komen aflossen. Ook hij kon het verschil niet maken.

Lazio Roma speelde thuis tegen het Bulgaarse Ludogorets. Onze landgenoot Luis Pedro Cavanda (foto boven) mocht starten op de rechterflank, maar kon geen potten breken. Hij werd na 73 minuten met rood naar de kleedkamers gestuurd. Enkele seconden voor rust had Ludogorets-spits Roman Bezjak de eindstand (0-1) al vastgelegd.

FC Porto speelde 2-2 gelijk tegen het Duitse Eintracht Frankfurt. Steven Defour zat niet in de selectie.

De terugwedstrijden worden volgende week donderdag afgewerkt.