Messi bezorgt Barça de zege, Real wint nipt Sport
Messi bezorgt Barça de zege, Real wint nipt

Op de elfde speeldag van de Primera División hebben Real Madrid en FC Barcelona zondag allebei hun wedstrijd gewonnen. Bij Barcelona scoorde Lionel Messi twee keer.

Real Mallorca - FC Barcelona

Nog voor de rust stond het al 0-3 al op het scorebord. Doelpuntenmakers waren Xavi, Messi en Tello. De spelers van Mallorca kwamen beter uit de kleedkamers en dat leidde al snel tot goals van Pereira en Víctor. Twintig minuten voor tijd zorgde de onvermijdelijke Messi voor de zekerheid. Hij zit nu aan 76 goals in één seizoen, waarmee hij 1 keer meer heeft gescoord dan de legendarische Pelé in 1958. De Argentijnse ster nadert stilaan het record van Gert Müller. De Duitser scoorde in 1972 83 keer.

Barça-trainer Tito Vilanova stak zijn bewondering voor de kersverse vader niet onder stoelen of banken. "Het is ongelofelijke hoe vaak hij scoort in één seizoen", aldus de oefenmeester. "Hij zal niet stoppen met het verbeteren van records."

Levante UD - Real Madrid

Real Madrid had het niet onder de markt tegen Levante. In Valencia kwam het op voorsprong via Cristiano Ronaldo, maar op het uur zorgde Ángel voor de gelijkmaker. Ronaldo had in het begin van de match een elleboogstoot tegen het hoofd gekregen (foto onder) en moest in de tweede helft het veld verlaten. Vijf minuten voor affluiten kopte invaller Álvaro Morata uit een vrije trap van Xabi Alonso de winnende treffer tegen de netten.

Na afloop was Sergio Ramos niet te spreken over het gedrag van enkele Levante-spelers. "Je wordt moe van zulke figuren", aldus Ramos over Sergio Ballesteros. Als hij van boksen houdt, dan moet hij stoppen met voetballen. Hij kwam naar onze kleedkamer om ruzie te maken, vraag maar na." Ballesteros gaf toe dat hij in de kleedkamer van De Koninklijke was, maar hij deed dat enkel om naar de hoofdblessure van Ronaldo te gaan kijken. "Dat kon iemand niet waarderen en toen brak de hel los", reageert Ballesteros. "Ik kwam niet om herrie te schoppen, absoluut niet."

Courtois wint, Málaga opnieuw de boot in

Het Atlético Madrid van Thibaut Courtois won al voor de zesde keer op rij een thuisduel. Radomel Falcao kwam niet tot scoren, Adrián en Arda Turan namen die rol moeiteloos over. CF Málaga, tegenstander van RSC Anderlecht in de Champions League, verloor opnieuw. Zaterdag ging het met 1-2 voor de bijl tegen Real Sociedad. Javier Saviola (Málaga) deed de openingstreffer van Vela nog ongedaan, maar in de tweede helft zorgde Prieto voor de overwinning.