Messi scoort 50ste goal in afscheidsmatch Guardiola Sport
Messi scoort 50ste goal in afscheidsmatch Guardiola
Sport

Lionel Messi (FC Barcelona) heeft zaterdagavond voor nog maar eens een stunt van formaat gezorgd. Op de voorlaatste speeldag in de Spaanse Primera División scoorde de kleine Argentijn alle goals in het duel tegen stadsrivaal Espanyol. Voor trainer Pep Guardiola was het zijn laatste match in de dug-out van het Camp Nou.

Espanyol had geen kans tegen de overmacht van de thuisploeg. La Pulga (24)scoorde in de eerste helft één keer en na de rust zorgde hij met zijn veertiende (!) hattrick van het seizoen voor de 4-0 overwinning. Met deze goals komt zijn totaal in de Spaanse competitie op het magische getal vijftig. Met Europees en bekervoetbal erbij zit Messi aan 72 doelpunten. Afgelopen woensdag verbrak hij al het record van de Duitser Gerd Müller, die in 1973 voor Bayern München 67 goals maakte.

Voor Guardiola was het de laatste keer dat hij in het machtige Camp Nou als trainer op de bank zat. Met dertien trofeeën in vier seizoenen is hij de meest succesvolle coach ooit bij FC Barcelona. Al tijdens de wedstrijd hingen tientallen spandoeken in de tribunes met daarop de Catalaanse boodschap "Gracies, Pep" (Bedankt, Pep). Na affluiten werden op groot scherm beelden getoond van zijn overwinningen bij de Catalaanse ploeg waar hij al heel zijn leven zit. Hij sprak ook het publiek toe. Hij zei te hebben genoten van zijn periode bij Barça en wenste zijn opvolger Tito Vilanova veel succes toe.

In de topschuttersstand telt Messi nu vijf doelpunten meer dan de Portugese sterspeler van Real Madrid Cristiano Ronaldo. De toekomstige kampioen stevende af op een verlies, maar in de laatste minuten konden de Madrilenen zich nog behoeden van een nederlaag. Cristiano Ronaldo maakte vanop de stip de gelijkmaker en in de allerlaatste minuut zorgde Cortés met een owngoal voor de 1-2 eindstand. Twee spelers van Granada pakten op het eind nog rood.