Messoudi knokt zich een weg naar de Jupiler Pro League! Sport
Messoudi knokt zich een weg naar de Jupiler Pro League!
Sport

Messoudi knokt zich een weg naar de Jupiler Pro League!

En knokken kan je wel héél letterlijk nemen! Hij versiert hiermee een droomtransfer naar Essevee (SV Zulte Waregem)! Als apotheose na een akkefietje met een tegenstander in de verloren oefenmatch tussen OHL Leuven en vierdeklasser Tempo Overijse drie weken geleden, plantte Mo Messoudi zijn vuist op diens voorgevel. Een rode kaart was zijn deel en het werd dan ook bang afwachten wat de gevolgen zouden zijn voor de dartele middenvelder. OHL zette zijn speler een dag later op de keien met als officiële uitleg dat de teamwaarden van de club (Team, Respect, Ambitie en Progressie) werden geschonden en er zo geen sprake kon zijn van een verdere samenwerking. Waar OHL's teamwaarden dan gebleven waren in een ander veelbesproken akkefietje tussen Björn Ruytinx en Mehdi Carcela vorig seizoen blijft ons eerder een raadsel. Of toch niet...aangezien Messoudi één van de smaakmakers was van het net naar tweede klasse gedegradeerde OHL, was het voor de club een (unieke) kans om snel één van de vermoedelijk duurdere contracten in zijn kern te elimineren. Gelukkig voor de middenvelder kan een schorsing na een rode kaart in een oefenpot alleen uitgesproken worden als de Geschillencommissie van de KBVB beslist dat een incident minstens acht speeldagen schorsing verdient. De commissie vond het incident echter niet zwaar genoeg. De gewezen speler van onder andere GBA, Willem II, KV Kortrijk en AA Gent ging volledig vrijuit en kon zo op zoek naar een nieuwe werkgever. SV Zulte Waregem met als trainer Franky Dury waren er als de kippen bij de creatieve middenvelder een nieuwe kans te geven. Reacties bleven niet uit.

Franky Dury: "Ik kom niet meer terug op wat gebeurd is. Mo weet dat hij een fout heeft gemaakt maar hij verdient een nieuwe kans. Het is een speler met veel kwaliteiten, heeft ervaring en kent de Jupiler Pro League heel goed. De toekomst telt nu voor Mo."
Mo Messoudi: "De accommodatie en omkadering is op en top professioneel. Ik kijk er enorm naar uit om samen te werken met een trainer die al veel bewezen heeft. Mijn honger is groot om me bij SV Zulte Waregem te bewijzen."

OHL gelukkig, Essevee met Franky Dury gelukkig, Mo Messoudi gelukkig...Voetbal een feest! (JA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties