Met 2 miljoen is WK veldrijden in Koksijde duurste ooit Sport
Met 2 miljoen is WK veldrijden in Koksijde duurste ooit
Sport

Met 2 miljoen is WK veldrijden in Koksijde duurste ooit

Het WK van komend weekend is het duurste in de geschiedenis van het veldrijden. Met haar (riskante) bod nam de gemeente Koksijde de maat van alle overige kandidaten. En die waren daar niet erg gelukkig mee. Het is een competitie op zich. Het waarom is geen geheim: sport is een locomotief voor het toerisme.

“Dat is de voornaamste reden waarom de gemeente Koksijde zich kandidaat stelde voor het WK”, beaamt Jan Deramoudt, coördinator van het WK en als projectleider in dienst van de gemeente. “Koksijde leeft als kustplaats van het toerisme. En wie toerisme zegt, zegt citymarketing. Want je moet jezelf ook verkopen.”

Bod van 752.000 euro

“Ons bod bij de Internationale Wielerunie UCI bedroeg 752.000 euro. Inclusief de hotels en arrangementen die we de UCI en Belgische wielerfederatie aanbieden, komen we aan een kostenplaatje van 1.062.500 euro. Voeg daar de organisatiekosten en onze inbreng voor de tv-reeks Flandriens van het veld aan toe, en je komt aan een prijskaartje van zowat 2 miljoen euro”, verduidelijkt Deramoudt.

Tegenover de uitgaven staan natuurlijk ook inkomsten. “Sponsoring dekt een flink deel van de kosten. Dat geld komt zowel van de privé als van de overheid”, zegt Deramoudt. “Een ander belangrijk deel van de inkomsten komt van de ticketverkoop. Wij hadden gehoopt zondag 30.000 toeschouwers te verwelkomen, maar daar zitten we met de voorverkoop al flink over."

Horeca

Wat onmogelijk te becijferen valt, zijn de onrechtstreekse inkomsten via de horeca. Ook daar pikt de gemeente haar graantje mee.” “Verdeeld over twee tenten verwelkomen wij zelf bijna 4.500 vips. KBC en Cera ontvangen in twee andere tenten samen ongeveer 6.000 mensen.

Ook daar staat natuurlijk iets tegenover. En dan is er de catering op het parcours. Wij trokken vijf publiekstenten op, waar we naar verwachting wel wat vaatjes bier zullen tappen. Ik wou dat het weekend er al was. Wij zijn er klaar voor, of toch zo goed als.”

Luc LAMON
Foto PhotoNews: Heet WK Veldrijden van vorig jaar in het Tsjechische Sankt Wendel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties