“Met Leekens verloor Club zijn tactisch brein”

Als Newcastle vanavond wint, dan is het zeker dat het Europees overwintert. Manager Alan Pardew (foto) verwacht echter niet dat dat zal gebeuren. “In de heenwedstrijd hebben we de kracht van Club Brugge gevoeld. Het wordt bijzonder moeilijk om straks de drie punten te pakken”, zegt de 51-jarige coach, die opgelucht is dat Georges Leekens […]

Als Newcastle vanavond wint, dan is het zeker dat het Europees overwintert. Manager Alan Pardew (foto) verwacht echter niet dat dat zal gebeuren.

“In de heenwedstrijd hebben we de kracht van Club Brugge gevoeld. Het wordt bijzonder moeilijk om straks de drie punten te pakken”, zegt de 51-jarige coach, die opgelucht is dat Georges Leekens niet meer op de bank van Club zit. “Ik bewonder Leekens en ik vind het erg jammer dat hij moest opstappen. Tegelijk ben ik blij dat hij er niet meer is om het team te leiden. Met het vertrek van Leekens verloor Club zijn tactisch brein. Mogelijk speelt dat vanavond in ons voordeel. Tegelijk zullen de spelers van Club zich willen bewijzen en tonen wat ze in hun mars hebben.”

Newcastle brengt straks niet zijn sterkste elftal aan de aftrap. “Dat heeft alles met strategie te maken”, aldus Pardew, die gewezen Moeskroenspits Demba Ba in Engeland liet. “Hij incasseerde vorige zondag een trap en is niet mee afgereisd. Dat geldt ook voor Ben Arfa en Gutiérrez.”

DM

Foto Belga

Reacties

wpDiscuz