Michael Jordan schept nog steeds miljoenen Sport
Michael Jordan schept nog steeds miljoenen
Sport

Michael Jordan schept nog steeds miljoenen

Het mag dan al meer dan 10 jaar geleden zijn dat Michael Jordan nog eens professioneel een Spalding dunkte maar dat weerhield hem er niet van om afgelopen boekjaar 90 miljoen dollar bij te schrijven op zijn rekening.

Uiteraard komt de hoofdbrok van deze inkomsten voort uit zijn deal met Nike dewelke naar verluidt reeds 30 jaar heelder hordes kindslaafjes in Indonesië inzet om het Westen van de immer succesvolle Air Jordan sneakers te voorzien. Vorig jaar bracht deze samenwerking maar liefst 2.7 Miljard dollar in het laatje. Naast Nike heeft Michael ook nog deals met Gatorade, Hanes , Upper Deck, 2K sports...

En dan zijn er nog de t-shirts, hoodies, boeken, spreekopdrachten, interviews en sinds kort zelfs een specifiek aan Jordan gewijde winkel "Flight 23" die onlangs in de buurt van New York's Madison Square Garden de deuren opende. En alsof dat allemaal nog niet volstaat om de huur en gasrekening te betalen is Michael ook nog eens hoofdaandeelhouder van de Charlotte Bobcats, dewelke op 175 miljoen dollar gewaardeerd worden.

Dus net zoals Sam Gooris teert ook Michael Jordan al jaren op zijn basketsloefkes en het ziet er naar uit dat dit voor beide heren niet snel zal veranderen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties