Minuut stilte voor Kristof Goddaert in Ronde van Oman Sport
Minuut stilte voor Kristof Goddaert in Ronde van Oman
Sport

Minuut stilte voor Kristof Goddaert in Ronde van Oman

De tweede rit in de Ronde van Oman is woensdag van start gegaan met een minuut stilte voor profwielrenner Kristof Goddaert. De 27-jarige renner van IAM Cycling kwam dinsdag om het leven nadat hij na een val op training overreden werd door een bus van De Lijn in Antwerpen.

De renners van IAM Cycling en Topsport Vlaanderen, de vroegere ploeg van Goddaert, stonden op de eerste rij, samen met Christian Prudhomme en Eddy Merckx. IAM cycling en Ag2r-La Mondiale, een andere ex-ploeg van Goddaert, rijden in de tweede rit ook met rouwband.

Vooral bij Heinrich Haussler, ploegmaat van Goddaert bij IAM Cycling, kwam het verlies erg hard aan. "Ik verlies niet alleen een goede renner maar ook een persoonlijke vriend", zei hij.

De renners van IAM Cycling hadden de keuze gekregen om woensdag niet te starten in de Ronde van Oman, maar kozen er toch voor om allemaal aan de start te komen.

GV Foto Photo News: eerste rit in Ronde van Oman

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties