Mirallas (Everton) scoort derde van het seizoen Sport
Mirallas (Everton) scoort derde van het seizoen
Sport

Everton blijft het uitstekend doen in de Premier League. The Toffees wonnen zaterdag op de 21ste speeldag in eigen huis met 2-0 van Norwich City en springen zo voorlopig over stadsgenoot Liverpool naar de vierde plaats in de stand.

De Britse middenvelder Gareth Barry opende na 23 minuten de score voor de thuisploeg, waar Rode Duivels Romelu Lukaku en Kevin Mirallas beiden een basisplaats kregen van coach Roberto Martínez. Mirallas bedankte na de pauze voor het vertrouwen door met een knappe vrije trap in de korte hoek de 2-0 eindstand op het bord te knallen. Voor de 26-jarige Mirallas was het de derde competitietreffer van het seizoen.

Tottenham

Ook Tottenham Hotspur haalde het op White Hart Lane met 2-0 van stadsgenoot Crystal Palace. Een sterk spelende Christian Eriksen opende na 50 minuten de score met een heerlijke treffer, een kwartier voor affluiten besliste Jermaine Defoe, die eind februari naar de Canadese Major League Soccer trekt, de wedstrijd (2-0). Bij Tottenham was er nog geen spoor van de revaliderende Jan Vertonghen (enkelblessure). Moussa Dembélé speelde de hele wedstrijd, Nacer Chadli moest tot de 76ste minuut wachten om te mogen invallen.

In de stand springen ook de Spurs voorlopig over het Liverpool van doelman Simon Mignolet, dat zondag naar Stoke City trekt, naar de vijfde plaats. Met 40 punten blijven ze in het spoor van Everton (vierde met 41 punten).