Mirallas (Everton) scoort na assist van Lukaku Sport
Mirallas (Everton) scoort na assist van Lukaku

Everton is maandag in de slotwedstrijd van de 22ste speeldag in de Engelse Premier League niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel op het veld van West Bromwich Albion.

De Toffees klommen vlak voor rust op voorsprong en het werd een doelpunt van Belgische makelij. Romelu Lukaku, met een kortgeschoren kopje (foto onder), verlengde het leer naar Kevin Mirallas en die werkte beheerst af. Een kwartier voor tijd bezorgde de Uruguayaanse verdediger Diego Lugano West Brom een punt. Beide Rode Duivels speelden een volledige partij, Mirallas liep in blessuretijd nog tegen een gele kaart aan.

Door de puntendeling mist Everton de kans om naar de vierde plaats in de stand te wippen. Het blijft zesde en heeft 42 punten, negen minder dan leider Arsenal. West Brom is dertiende (22 ptn).