Mirallas scoort in Griekse topper, Chadli schiet Twente naar de leiding Sport
Mirallas scoort in Griekse topper, Chadli schiet Twente naar de leiding

In Griekenland heeft leider Olympiakos de topper bij Panathinaikos verloren. Het werd 2-1.

Rode Duivel Kevin Mirallas scoorde enkele minuten voor rust wel de 0-1, maar de goal mocht uiteindelijk niet baten.

Ondanks de nederlaag blijft Olympiakos na acht duels wel leider. Panathinaikos nadert tot op één punt. Mirallas werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Nederland

In Nederland heeft Michel Preud'homme Twente naar de koppositie weten te loodsen. De Tukkers wonnen zaterdag met 0-1 bij PSV. De Belg Nacer Chadli scoorde in Eindhoven.

PSV volgt na twaalf speeldagen op één punt, net als Ajax. De Amsterdammers vloerden Heracles met 1-4. Jan Vertonghen stond in de basis.

Duitsland

In de Bundesliga heeft Borussia Mönchengladbach nog maar eens verloren. Deze keer dicteerde Kaiserslautern de wet: 3-0.

Logan Bailly stond weer niet in doel. Kapitein Filip Daems en aanvaller Igor De Camargo speelden wel. Na tien speeldagen is Borussia hekkensluiter.

Engeland

Manchester City verliest in de Premier League dan weer de voeling met de top. Er werd verrassend verloren van Wolverhampton. Het werd 2-1.

Bij de thuisploeg bleef Jelle Van Damme de hele partij op de bank. Bij de bezoekers deed Vincent Kompany negentig minuten mee.

Adebayor (City), Milijas en Edwards scoorden de doelpunten. Voor Kompany en co is het al de tweede nederlaag op rij.

Leider Chelsea faalde niet. Het won met 1-2 bij Blackburn. Anelka en Robinson maakten de goals voor de hoofdstedelingen.

Spanje

In de Primera Division won leider Real Madrid zaterdag van promovendus Hercules met 1-3 (goals: 2x Cristiano Ronaldo en Angel Di Maria). Valencia moet voorin lossen na een 1-1-gelijkspel in eigen huis tegen rode lantaarn Zaragoza. De kloof met de Koninklijke bedraagt nu al zes punten.