Mitrovic is een doetje, een goal vieren doe je zo! (video) Sport
Mitrovic is een doetje, een goal vieren doe je zo! (video)
Sport

Mitrovic is een doetje, een goal vieren doe je zo! (video)

Het duel in Champions League tussen Borussia Dortmund en RSC Anderlecht zal niet in de geschiedenisboek gaan als een boeiende match. Enkel Aleksandar Mitrovic wist het publiek te choqueren met een obscene viering van zijn doelpunt.

De Servische spits met een grotere mond dan talent zwijgt in dit geval in alle talen en wil geen verklaring geven voor zijn verwijzing naar orale seks. Wou hij zijn vriendin iets duidelijk maken? Moeten de spelers van Anderlecht onder de douchen vrezen wat anale stimulatie? Een feit is dat de spits zijn doelpunten al eerder vierde op deze manier.

Wat het ook mag betekenen, in de voetbalgeschiedenis zijn er heel wat voetballers die naast meer talent ook voor meer controverse zorgden met een viering. Zo voerde Paolo Di Canio meermaals een nazigroet uit voor het publiek van het extreems-rechtse Lazio Roma, snoof Robbie Fowler de achterlijn op na een cocaïne-schandaal en bracht Nicolas Anelka een antisemitische quenelle voor het publiek van West Bromwich Albion.

Misschien wel de meest onbekende, maar wel een geladen viering was die van Paul Gascoigne in zijn periode bij de Glasgow Rangers. In de stadsderby, bekend als de Old Firm, scoorde hij tegen Celtic Glasgow. Hij vierde het door te doen als of hij een fluit bespeelde, een protestants symbool dat niet gesmaakt werd door de katholieke aanhang van Celtic. De fans van de Rangers halen dit moment nog vaak aan. (WM)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties