Moeder der derby's maakt reputatie waar: tifo, steekwonden en hooligans Sport
Moeder der derby's maakt reputatie waar: tifo, steekwonden en hooligans
Sport

Moeder der derby's maakt reputatie waar: tifo, steekwonden en hooligans

Bij ons mag het dan gedaan zijn met achter een bal aan te hollen, in het buitenland wordt er nog gespeeld. En vandaag zijn de ogen gericht op de moeder aller derby's tussen Lazio en AS Roma.
Wellicht is de reputatie van beide ploegen je welbekend. De strijd tussen de beide kampen is legendarisch, tot op het gewelddadige toe. En ook deze keer is het weer van dat.

Eerst en vooral de beruchte tifo's van de beide kampen: de Lazio-aanhang pakte uit met een bijzonder indrukwekkend exemplaar: de ganse Curva Nord werd ingepalmd. Langs de andere zijde bleef het echter stil: de Roma-fans in de Curva Sud weigerden een supportersactie te doen omdat hun Amerikaanse voorzitter Palotta kritiek gegeven had op eerdere spandoeken. Enkel één bericht: "Geen tifo voor onze waardigheid. Een echte president beledigt zijn mensen niet."

Hier vind je de beelden van de acties:

Tijdens de live verslaggeving kwam de melding dat er twee gewonden gevallen zijn bij een steekpartij. De derby tussen beide ploegen is al jaren een heikel punt wanneer het over geweld tussen de twee kampen gaat en daar is deze eindeseizoenswedstrijd niet aan ontsnapt.

Bovendien lokt zo'n wedstrijd volk vanuit alle hoeken van Europa, inclusief een aantal behoorlijk zware jongens, zo valt op in de foto's die er vanuit Rome op social media raken:

En het voetbal? Tijdens het schrijven was die stand nog gewoon 0-0. (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties