AS Monaco haalt Ricardo Carvalho weg uit Madrid Sport
AS Monaco haalt Ricardo Carvalho weg uit Madrid
Sport

AS Monaco haalt Ricardo Carvalho weg uit Madrid

AS Monaco heeft zijn volgende grote naam te pakken. De Portugese international Ricardo Carvalho verlaat de Spaanse vicekampioen Real Madrid en heeft een contract voor een seizoen ondertekend bij de Franse neo-eersteklasser, met optie voor nog een bijkomend seizoen. Dat maakte AS Monaco bekend.

De 35-jarige Carvalho speelde drie seizoenen in de Spaanse hoofdstad. In zijn eerste jaar was hij een van de sterkhouders achterin bij de Koninklijke, maar daarna speelde hij zijn basisplaats kwijt in het miljoenenelftal. Voordien maakte hij het mooie weer bij FC Porto en Chelsea. "Ik ben erg blij dat ik naar Monaco kan", vertelde Carvalho. "Ik was immers echt toe aan een nieuwe uitdaging."

Monaco is de laatste dagen bijzonder actief op de transfermarkt. De club is in handen van de Rus Dmitri Ribolovlev en beschikt blijkbaar over een schier onuitputtelijke geldbron. Vrijdag pakte de promovendus al uit met twee ophefmakende transfers. Bij de Portugese landskampioen FC Porto weekte de club van Nabil Dirar (ex-Club Brugge), Gary Kagelmacher (ex-Beerschot) en belofteninternational Yannick Ferreira-Carrasco de Portugees Joao Moutinho en de Colombiaan James Rodriguez los. Met de transfers was een totaalbedrag van 70 miljoen euro gemoeid.

Volgens het Franse persagentschap AFP zijn ook de Colombiaanse steraanvaller Radamel Falcao, ploegmaat van Thibaut Courtois bij Atlético Madrid, en de Spaanse doelman Victor Valdes (FC Barcelona) op weg naar het prinsdom.

Belga Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties