Monegask Philippe Gilbert: "40 % van de Vlamingen zijn domme extremisten" Sport
Monegask Philippe Gilbert: "40 % van de Vlamingen zijn domme extremisten"
Sport

Monegask Philippe Gilbert: "40 % van de Vlamingen zijn domme extremisten"

Philippe Gilbert, wereldkampioen wielrennen en inwoner van het belastingsparadijs Monaco, heeft deze week de botte bijl bovengehaald. Volgens hem zijn Vlamingen die voor de N-VA stemmen domme extremisten.
De aanleiding was een interview in Humo, waar hem de vraag werd gesteld hoe hij zich voelde toen hij wereldkampioen werd in Valkenburg, te midden van een zee van Vlaamse vlaggen. "Op een wereldkampioenschap moet je zwaaien met de vlag van je land, niet met die van een regio. Die leeuwenvlaggen verdienen geen plaats in de koers. Die mannen staan trouwens alleen op plaatsen waar ze zeker in beeld komen", aldus Gilbert.

Zijn litanie was nog niet ten einde: hij vergeleek de N-VA met het Front National in Frankrijk. "Extremisten heb je overal, ook in Wallonië. De mensen geloven niet meer in de politiek en geven hun stem dan maar aan zulke partijen. Het is een negatieve keuze, hun kiezers weten niet waar hun programma voor staat", zo vertelt de wielerkampioen. Domme extremisten dus.

Voor de N-VA kopstukken is het niet de moeite om op deze uitlatingen te reageren, maar in HLN wou Steven Vergauwen, directeur van de Vlaamse Volksbeweging dat wel. Hij vertelde dat Gilbert in 2011 bij de aankomst van de Ronde van Frankrijk in Parijs boos werd omdat enkele Lotto-renners met Vlaamse vlaggen een ererondje wouden rijden. Hij smeet ze de vlaggen toen tegen de grond.

Erg gewaagde uitspraken van Gilbert… Wij zijn alvast benieuwd wat zijn plannen zijn tijdens de Ronde van Vlaanderen die op 31 maart 2013 gereden wordt. Wanneer nog maar de helft van de mensen met een leeuwenvlag een 'domme extremist' is, zoals hij denkt, kan je maar beter wegblijven. (KA)

Hier kan je nog eens de aankomst van Gilbert bekijken, te midden van al die 'domme extremisten'.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties