Moslimploeg weigert voetbalmatch verder te zetten vanwege deze meiden (video) Sport
Moslimploeg weigert voetbalmatch verder te zetten vanwege deze meiden (video)
Sport

Moslimploeg weigert voetbalmatch verder te zetten vanwege deze meiden (video)

Onlangs was er het nieuws van een speler van FC Daknam die weigerde een vrouwelijke scheidsrechter uit Sint-Niklaas een hand te geven om geloofsredenen. In Amerika, gaan ze zelfs een stapje verder, daar blijven de gelovigen gewoon in de kleedkamer zitten tot het 'vrouwelijke' probleem is opgelost.

Twee meisjes op het strand mag dan enorm gewaardeerd worden door Raymond Van Het Groenewoud, maar als ze spelen op een voetbalveld kunnen de leerlingen van de Amerikaanse Islamitische privéschool ISNA er minder om lachen. De katholieke school Robert F. Hall in Caledon, heeft geen meisjesteam voor het voetbal omdat er maar slechts twee vrouwelijke leerlingen interesse hebben in de sport. Daarom mogen ze mee voetballen met het jongensteam. En hier knelt het voetbalschoentje.

Tijdens een tornooi mochten deze dames na de rust hun talenten laten zien. Dit dik tegen de zin van de moslimjongens van de andere ploeg die eisten dat de dames terug op de bank moesten gaan zitten. 'We waren even de kluts kwijt omdat ons gezegd was dat dit een tornooi was uitsluitend voor jongens', aldus Essa Abdool-Karim, de coach van ISNA. Om de zaak niet verder te laten escaleren, hebben de twee meiden maar de match uitgezeten. Toch een kleine troost, hun team won uiteindelijk de match met 6-1. Volgens de Ontario Federation of School Athletic Associations en South Western Ontario Secondary Schools Athletic Association zijn de regels nochtans duidelijk en was hun geloof geen reden om de wedstrijd te doen stoppen aangezien de meisjes alle recht hadden om te mogen spelen. Daar beide teams doorgestoten zijn naar de volgende ronde, kunnen ze weer tegen elkaar uitkomen. Dat belooft. (GBL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties