Mourinho: "Als ik Guardiola was, zou ik me schamen" Sport
Mourinho: "Als ik Guardiola was, zou ik me schamen"
Sport

Mourinho: "Als ik Guardiola was, zou ik me schamen"

FC Barcelona wil een klacht indienen bij de UEFA tegen Real Madrid-coach José Mourinho. Die haalde zowel voor als na de verloren halve finale in de Champions League zwaar uit naar Barça-coach Josep Guardiola.

"Guardiola is een geweldige trainer, maar als ik slechts één Champions League had gewonnen zou ik me schamen voor mezelf, zeker gezien de beschamende uitschakelingen op Stamford Bridge in 2009", zei Mourinho op de persconferentie. "En als hij dit jaar weer de Champions League zou winnen, dan zou dat zijn na de schandalige wedstrijd bij ons in het Benabeu Stadion."

Voorkeur

Mourinho liet zich ook ontvallen dat Barcelona een voorkeursbehandeling krijgt van de UEFA. "Ik weet niet of dat ligt aan de naam UNICEF op het shirt, of omdat vicevoorzitter Villar een vriend is van de UEFA, of omdat ze zo aardig zijn, maar de rest van de clubs heeft geen kans."

Barça kan er niet mee lachen. "Na afloop van de wedstrijd insinueerde Mourinho dat Barcelona een voorkeursbehandeling had gekregen van scheidsrechter Wolfgang Stark", zegt de club op haar website. "Onze juristen zijn nu aan het bekijken of wij een aanklacht kunnen indienen bij de UEFA."

Barcelona won woensdagavond de heenwedstrijd in de halve finales op bezoek bij Real Madrid via twee goals van Lionel Messi. José Mourinho moest nog naar de tribune wegens protest bij de rode kaart van Pepe. Zijn uitsluiting vond Mourinho "onbegrijpelijk en doorslaggevend".

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties