Museeuw: "Aankomst in Ronse na tweemaal Kwaremont en Paterberg" Sport
Museeuw: "Aankomst in Ronse na tweemaal Kwaremont en Paterberg"
Sport

Museeuw: "Aankomst in Ronse na tweemaal Kwaremont en Paterberg"

Samen met Meerbeke en Oudenaarde is Ronse kandidaat voor de aankomst van de Ronde van Vlaanderen in 2012. Drievoudig winnaar Johan Museeuw werd aangezocht om het parcours uit te tekenen met Ronse als aankomstplaats.

"Toen mij de vraag gesteld werd een parcours uit te tekenen, heb ik gedacht aan de mobiliteit van de toeschouwers", zegt Museeuw. "Nu rijden sommige mensen van punt naar punt. Met tweemaal de Oude Kwaremont en de Paterberg voorkom je dat."

"Bovendien behoud je zo het concept van de Ronde van Vlaanderen van weleer. De Muur en de Bosberg liggen immers ongeveer op dezelfde afstand van de finishlijn als de eerder geciteerde hellingen", betoogt de West-Vlaming.

Een van de stuwende krachten achter het project is wielerorganisator Luc Van Den Abeele. "Het project mislopen zou heel jammer zijn. Aan de Doorniksesteenweg, waar zich alles zou situeren, is de nodige accommodatie voorzien en ook de finale zal hierdoor een pak mooier worden", besluit hij.

Foto Photonews

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties