Na winst in Wieze en akkefietje met 'Pikachu', doet Littler 'gevaarlijke' uitspraak die tegenstanders niet blij maakt Sport
Na winst in Wieze en akkefietje met 'Pikachu', doet Littler 'gevaarlijke' uitspraak die tegenstanders niet blij maakt
Sport

Na winst in Wieze en akkefietje met 'Pikachu', doet Littler 'gevaarlijke' uitspraak die tegenstanders niet blij maakt

Luke Littler heeft een nogal bijzondere uitspraak gedaan na zijn ‘akkefietje’ met de Duitser Ricardo Pietreczko. De 17-jarige dartssensatie zei: “Ik ben de cup final van elke darter”. Littler zette zijn verbazingwekkende opmars voort afgelopen weekend door zijn debuut op de Euro Tour te bekronen met een overwinning op de Belgian Darts Open in Wieze en een negendarter te gooien in de met 8-7 gewonnen finale tegen Rob Cross.

Voordat hij het opnam tegen Cross, wist hij echter onder de huid te kruipen van de Duitser Ricardo Pietreczko, bijgenaamd 'Pikachu', die hem na hun halve finale (7-3 winst voor Littler) aansprak en enkele niet zo fijne woorden in petto had. Op de vraag of ‘The Nuke’ nu denkt dat hij vanwege zijn vroege succes een soort van doelwit geworden is, zei Littler tegen Sky Sports: "Elke speler wil me verslaan sinds ik op het toneel ben verschenen.”

"Voor mijn tegenstanders is het nu telkens een cup final"

"Zelfs mijn familie en mijn manager hebben gezegd dat ik altijd op mijn best moet zijn. Voor elke speler die het nu tegen me opneemt, is het een cup final.” Pietreczko vertelde Littler na de halve finale blijkbaar: "Doe dit niet nog eens!” En nadien ging hij ook nog naar de sociale media met de volgende boodschap voor Littler: “Ik hoop dat zijn arrogantie afgestraft wordt!” Littler is nog steeds niet zeker wat hij heeft gedaan om zijn tegenstander zo te beledigen, maar suggereerde dat het zijn gedurfde aanpak in de vijfde leg zou kunnen zijn geweest.

"Ik wist niet wat ik verkeerd had gedaan"

"Ik wist na de wedstrijd gewoon niet wat ik verkeerd had gedaan. Maar veel mensen zeiden dat het was toen ik op de 147 finish stond en ik voor T19 ging en daarna tops, bull probeerde. Ik hou van tops en als ik de tops had geraakt, had ik mezelf wel voor de bull zien gaan. Maar ik miste en blijkbaar beïnvloedde dat mijn tegenstander voor de rest van de match. Ik had daar geen aandacht voor want ik had werk te doen!”

(Bron: Sky Sports)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties