Naaktkalender Beerschot-Wilrijk gigantische flop Sport
Naaktkalender Beerschot-Wilrijk gigantische flop
Sport

Naaktkalender Beerschot-Wilrijk gigantische flop

KFCO Beerschot-Wilrijk heeft een pijnlijke blunder begaan met hun ferme, mannelijke naaktkalender. Bedoeling was om een gehandicaptenzwembad met de opbrengst uit de nood te helpen, maar wegens nihil succes, moeten ze nu zélf met centen over de brug komen...
Gehandicaptenzwembad ‘Het Dolfijntje’ uit Willebroek – een zogenaamd IE-zwembad waar volwassenen en kinderen met een mentale en of motorische handicap kunnen zwemmen in een aangepaste omgeving – overleeft op giften. Dolblij was directeur Ludo Deferme dan ook toen KFCO Beerschot-Wilrijk voorstelde om geld in te zamelen door de verkoop van een naaktkalender. Geen dames – zoals de Antwerp-speelsters eerder al demonstreerden –, wél enkele spelers van de ploeg uit Vierde klasse C. 1.000 stuks werden er gedrukt, en de bedoeling was om ze allemaal te verkopen aan 14,99 euro per stuk.

Dat liep echter helemaal anders dan gepland, want een jaar later hebben ze net genoeg kalenders verkocht om de productiekosten te dekken. Met andere woorden: nul euro opbrengst voor het arme zwembad, tot grote teleurstelling van de directeur. “Een jaar later hebben we echter nog geen euro van de opbrengst gezien. We hadden het geld goed kunnen gebruiken, want één van de twee filters van het zwembad is vrijdag ontploft. Een stuk metaal miste mijn gezicht op een haar. Ik ben blij dat ik dit kan navertellen”, aldus Deferme.

Ook het bestuur en de spelers van Beerschot-Wilrijk zitten verveeld met de zaak. Daarom hebben ze besloten om toch een schenking te doen van 1.000 euro, uit eigen zak. We hebben de situatie recent besproken binnen de raad van bestuur en besloten om 1.000 euro te schenken, 500 vanuit het bestuur en 500 euro van de spelersgroep”, vertelt club-voorzitter Eric Roef. Volgende keer toch maar weer dames, heren? (KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties