Nadal al na 39 minuten door op Australian Open Sport
Nadal al na 39 minuten door op Australian Open
Sport

Nadal al na 39 minuten door op Australian Open

De Spanjaard Rafael Nadal (ATP 1) heeft niet lang op het terrein moeten staan in zijn eerste wedstrijd op de Australian Open. Het topreekhoofd plaatste zich dinsdag in Melbourne voor de tweede ronde na de opgave van zijn Australische tegenstander Bernard Tomic (ATP 57). Die moest er al na 39 minuten de brui aan geven na 6-4 verlies in set één.

Tomic sukkelde al sinds het begin van de partij met zijn bovenbeen en had na de eerste set te veel last om verder te spelen. "Dit is jammer voor Bernard, ik hoop dat hij snel herstelt", verklaarde een sportieve Nadal meteen na afloop.

"Voor mij is het in ieder geval een prettig weerzien met de Australische fans. Ik speel hier erg graag en ben blij dat ik terug ben", klonk het bij de Spanjaard, die het toernooi in 2009 won en in 2012 verliezend finalist was na een heroïsche eindstrijd tegen Novak Djokovic. Vorig jaar miste Nadal de Australian Open omwille van een knieblessure.

In de tweede ronde treft 'Rafa' de 17-jarige Australiër Thanasi Kokkinakis (ATP 570). Die haalde het erg verrassend van de Nederlander Igor Sijsling (ATP 73). Het werd 7-6 (7/4), 0-6, 7-6 (7/3) en 6-2.

Foto EPA, AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties