Nadal houdt Federer uit finale in Melbourne Sport
Nadal houdt Federer uit finale in Melbourne
Sport

Nadal houdt Federer uit finale in Melbourne

Rafael Nadal (ATP 1) heeft zich vrijdag gekwalificeerd voor de finale van de Australian Open.

Het Spaanse topreekshoofd was in zijn halve finale duidelijk te sterk voor de Zwitser Roger Federer (ATP 6). Na 2 uur en 24 minuten prijkte de 7-6 (7/4), 6-3 en 6-3 eindstand op het scorebord van de Rod Laver Arena.

Federer, viervoudig winnaar in Melbourne, had in zijn kwartfinale tegen Andy Murray veel indruk gemaakt maar kon tegen Nadal niet hetzelfde niveau halen. Na een spannende eerste set (door Nadal gewonnen in een tiebreak), haalde Nadal dankzij een snelle break vlot set twee binnen.

In de derde set forceerde Nadal de beslissende break in het zevende spel (4-3). In het negende game brak hij Federer opnieuw en mocht de 32-jarige Zwitser inpakken.

Het was het 33e duel tussen beide mannen, Nadal won voor de 23e keer.

Rafael Nadal, laureaat 'down under' in 2009, treft in de finale Federers landgenoot Stanislas Wawrinka (ATP 8). Die plaatste zich donderdag als eerste voor de eindstrijd door in vier sets de maat te nemen van de Tsjech Tomas Berdych (ATP 7).

Nadal (27) en Wawrinka (28) speelden al twaalf keer tegen elkaar, Nadal won alle duels.

Foto AFP: Rafael Nadal BELGA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties