Nadal: "Grootste gravelspeler aller tijden" Sport
Nadal: "Grootste gravelspeler aller tijden"
Sport

Nadal: "Grootste gravelspeler aller tijden"

De Spanjaard Rafael Nadal heeft maandag voor de zevende keer Roland Garros gewonnen, een record. Hij klopte in de finale in Parijs de Serviër Novak Djokovic met 6-4, 6-3, 2-6 en 7-5.

De wedstrijd was zondagavond na drie uur tennis bij een 1-2 stand voor Djokovic (ATP-1) in set 4 stopgezet door de regen. Maandagmiddag werd de match op Court Philippe Chatrier hervat.

Djokovic mocht beginnen met opslaan maar liet de kans op een 3-1 voorsprong liggen. Nadal (ATP-2) brak meteen en bracht de bordjes zo weer in evenwicht. Daarna ging het gelijk op tot 6-5. Bij 30/40 kreeg Nadal een eerste matchbal. Djokovic begaf onder de druk en sloeg een dubbele fout. De partij duurde in totaal 3 uur en 49 minuten.

Djokovic had de kans om een unieke 'career slam' - Rod Laver wist in 1968-1969 voor het laatst vier grandslamtoernooien na elkaar winnen - binnen te rijven maar Nadal bleek weer onklopbaar op het Parijse gravel. De Spanjaard verbreekt met zijn zevende Roland Garros-titel het record van Björn Borg en mag zich stilaan de grootste gravelspeler aller tijden noemen.

In totaal won de 26-jarige Nadal nu net als Rod Laver en Björn Borg al elf grandslams (zeven Roland Garros, twee keer Wimbledon, één Australian Open en één US Open). De Zwitser Roger Federer voert de ranglijst aan met zestien zeges. De teller van Djokovic blijft voorlopig op vijf staan.

Foto's Reuters

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties