Natalia Dobrynska pakt goud op vijfkamp met wereldrecord Sport
Natalia Dobrynska pakt goud op vijfkamp met wereldrecord
Sport

Natalia Dobrynska pakt goud op vijfkamp met wereldrecord

De Oekraïense Natalia Dobrynska heeft vrijdag op de wereldkampioenschappen indooratletiek in Istanboel het wereldrecord op de vijfkamp verbeterd. Met het nieuwe wereldrecord van 5013 punten behaalde de Oekraïense goud. Dobrynska is tevens de eerste vijfkampster ooit die de magische kaap van de vijfduizend punten bereikt.

De 29-jarige regerende olympisch kampioene op de zevenkamp deed zo 22 punten beter dan de Russische Irina Belova, die het wereldrecord al twintig jaar in handen had. Tia Hellebaut staat in de ranglijst op de zevende plaats aller tijden met 4877 punten.

In de strijd om de wereldtitel moest Dobrynska tot het uiterste gaan om de Britse titelverdedigster Jessica Ennis af te houden. In een spannende 800 meter moest Ennis ruim zes seconden voor Dobrynska eindigen om goud te pakken, maar de Oekraïense liep sterk en moest slechts vier seconden prijsgeven. De Britse eindigde uiteindelijk in een nationaal record van 4965 punten. De bronzen medaille was voor de Litouwse Austra Skujyte, met 4902 punten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties