NBA-ster krijgt 75.000 euro boete voor "no homo"-uitspraak Sport
NBA-ster krijgt 75.000 euro boete voor "no homo"-uitspraak
Sport

NBA-ster krijgt 75.000 euro boete voor "no homo"-uitspraak

Indiana Pacer Roy Hibbert moet van de NBA fors dokken voor zijn uitlatingen na afloop van het play-off duel zaterdag tegen Miami (winst voor Indiana, nvdr.).

Op een vraag van een journalist om zijn verdediging op Heat-vedette LeBron James te omschrijven, eindigde hij met de uitdrukking "no homo". Bovendien beledigde hij de journalisten door hen "motherfuckers" (klootzakken) te noemen.

NBA-baas David Stern was allerminst gelukkig met het taalgebruik van Hibbert en legde hem een boete op van 75.000 dollar (57.600 euro).

Jason Collins

Kort na de bewuste persconferentie excuseerde Hibbert zich voor zijn woorden. Bovendien zocht hij via Twitter contact met Jason Collins, de NBA-speler die zich in april als eerste Amerikaanse basketter openlijk outte als homo.

Indiana en Miami spelen maandag een zevende en beslissende duel in de finale van de Eastern Conference. De winnaar plaatst zich voor de titelstrijd tegen San Antonio, dat in de Western Conference Memphis uitschakelde.

Belga Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties