Nederland doet alles voor een Elfstedentocht op zondag Sport
Nederland doet alles voor een Elfstedentocht op zondag
Sport

Nederland doet alles voor een Elfstedentocht op zondag

We krijgen vanavond wellicht te horen of de Elfstedentocht zal doorgaan. Tot dan blijft het speculeren. NOS-weerman Gerrit Hiemstra zegt dat de tocht zondag mogelijk zou zijn, op voorwaarde dat het ijs dik genoeg is.

De afgelopen dagen werd er vanuit gegaan dat zondag de dooi te hard zou inzetten om de toer veilig te kunnen afwerken. Nu gaan de weersverwachtingen uit van een lichte dooi, niet meer dan een tweetal graden boven nul in Friesland.

Het zou ook droge dooi zijn, wat wil zeggen dat de temperatuur stijgt zonder dat daar regen of ijzel bij komt kijken. De windsnelheden zouden beperkt blijven.

Zaterdag en zondag zouden dus tot de mogelijkheden behoren, waarbij zondag het voordeel heeft dat het ijs een extra vorstnacht krijgt.

Ruimte

NOS bericht dat ook in de ruimte aan de tocht gedacht wordt: astronaut Hendrik Kuipers twitterde vanuit het ruimtestation ISS een foto van Friesland, waar de sneeuw ook vanuit de ruimte nog opvalt.

De politie in Friesland waarschuwde al dat alle verloven ingetrokken zouden worden als de Elfstedentocht doorgaat. De Nederlandse defensie houdt medische teams, duikers en helikopters klaar en zet nu ook al mensen in om delen van de route sneeuwvrij te maken (foto). De Nederlandse Spoorwegen staan ook klaar met een speciale treinkaart.

Foto AP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties