Nederlandse krant meldt overlijden van Johan Cruijff (foto) Sport
Nederlandse krant meldt overlijden van Johan Cruijff (foto)
Sport

Nederlandse krant meldt overlijden van Johan Cruijff (foto)

Als we de Nederlandse krant 'De Volkskrant' mogen geloven, is de grootmeester van het Nederlandse voetbal, Johan Cruijff, overleden.
Dinsdagmorgen scoorde de mobiele applicatie van de Volkskrant dé primeur die Nederland voor drie dagen in rouw zou storten: Johan Cruijff, meester van het spel met het balletje en de 22 man én taalvirtuoos wanneer het over legendarische zinnetjes gaat, gaf volgens hen de pijp aan Maarten. Bovendien waren ze echt de eersten die het trieste nieuws meldden, want geen enkele krant gaf enig bevestigend signaal.

Bij Ajax schrokken ze zich de pleuris, zoals onze Hollandse vrienden het wel eens plachten te zeggen. Zondagavond had Cruijff nog doodnormaal (héhé) zijn wekelijkse column gedicteerd aan een redactiemedewerker van De Telegraaf, en ook zij wisten van niets - die primeur had hij dan toch aan de Telegraaf mogen geven, toch?

Maar neen, het bleek om een foutje van De Volkskrant te gaan. In hun testsysteem stond blijkbaar een bericht 'Johan Cruijff overleden', dat per abuis ook in de echte versie te voorschijn dook. Vreemd toch dat makers van testsystemen steeds kiezen voor bijzonder zwaar klinkende koppen waarin ze de groten der aarde doodverklaren. Volgende keer toch maar wat fictieve karakters bij elkaar zoeken? (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties