Nederlandse marathonschaatser Sjoerd Huisman (27) overleden

De Nederlandse marathonschaatser Sjoerd Huisman is maandag onverwachts overleden. Het droevige nieuws werd tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Thialf omgeroepen. Hij zou volgens onbevestigde berichten zijn bezweken door een hartstilstand. Huisman is 27 jaar geworden. Hij schaatste nog volop mee in het marathonpeloton. De broer van Mariska Huisman boekte in 2009 een van zijn grootste […]

De Nederlandse marathonschaatser Sjoerd Huisman is maandag onverwachts overleden. Het droevige nieuws werd tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Thialf omgeroepen. Hij zou volgens onbevestigde berichten zijn bezweken door een hartstilstand. Huisman is 27 jaar geworden.

Hij schaatste nog volop mee in het marathonpeloton. De broer van Mariska Huisman boekte in 2009 een van zijn grootste successen toen hij op de Oostvaardersplassen de Nederlandse titel op natuurijs veroverde. Huisman was een week geleden nog tweede geworden in de schaatsmarathon van Breda. Bart Swings eindigde daar op de 29e plaats.

Schaatswereld verslagen

Het overlijdensbericht zorgde voor verslagenheid in de Friese schaatshal Thialf, waar de langebaanschaatsers streden om de laatste deelnamebewijzen voor de Olympische Winterspelen van Sotsji. Het geplande Nederlands kampioenschap massastart voor vrouwen werd geschrapt uit het programma. Als soort eerbetoon reed een groep schaatsers een rondje door Thialf. De aanwezige supporters applaudisseerden voor Huisman.

Belga, beeld YouTube

Reacties

wpDiscuz