Nee, de rijkste voetballer ter wereld is niet Messi of Ronaldo, maar deze nobele onbekende Sport
Nee, de rijkste voetballer ter wereld is niet Messi of Ronaldo, maar deze nobele onbekende
Sport

Nee, de rijkste voetballer ter wereld is niet Messi of Ronaldo, maar deze nobele onbekende

Benieuwd wie de rijkste voetballer ter wereld is? Wel, het is misschien niet meteen een naam die je verwacht, want je dacht misschien aan Lionel Messi of Cristiano Ronaldo. Nee, het is… Faiq Bolkiah. Wablieft?

De voetbalwereld is recentelijk opgeschud door de financiële invloed van Saudi-Arabië, dat met zijn oliegeld de transfermarkt op zijn kop heeft gezet. Spelers zoals Neymar, Benzema, en Ronaldo verdienen nu megasalarissen in de Saudi Pro League. Aan de andere kant van de wereld heeft Messi zijn stempel gedrukt op de Amerikaanse MLS, waar hij eveneens aanzienlijke inkomsten genereert via diverse constructies.

Opleiding bij Leicester en Chelsea

Echter, 's werelds meest vermogende voetballer speelt voor… Ratchaburi in Thailand. Zijn naam is Faiq Bolkiah. Zijn geschatte vermogen wordt op maar liefst 20 miljard euro geschat, maar opmerkelijk genoeg heeft hij dit fortuin niet opgebouwd met zijn voetbaltalent. Hoewel hij zijn talent heeft laten zien tijdens zijn jeugdopleiding bij clubs als Chelsea en Leicester City, heeft hij nooit de top bereikt.

Zoon van een prins, neef van de sultan

Zijn professionele carrière begon bij Marítimo B in Portugal, voordat hij zijn voetbalreis vervolgde in Thailand, eerst bij Chonburi en nu bij Ratchaburi. Het is belangrijk op te merken dat zijn loon bij deze clubs niet in de buurt komt van een bedrag waarmee hij een vermogen van 20 miljard euro zou kunnen vergaren. Dit immense fortuin is eigenlijk te danken aan het feit dat hij de zoon is van Jefri Bolkiah, een prins van Brunei, en de neef van Hassanal Bolkiah, de sultan van Brunei. Het is duidelijk dat welvaart in de familie zit!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties