Neymar is de volgende die verkast naar Saudi-Arabië. Dit gaat hij verdienen bij Al-Hilal Sport
Neymar is de volgende die verkast naar Saudi-Arabië. Dit gaat hij verdienen bij Al-Hilal
Sport

Neymar is de volgende die verkast naar Saudi-Arabië. Dit gaat hij verdienen bij Al-Hilal

Saudi-Arabië begroet binnenkort weer een voetbaltopper, althans als Neymar zijn medische tests bij Al-Hilal goed doorstaat. De Braziliaanse aanvaller Neymar had al een persoonlijke overeenkomst bereikt met Al-Hilal en nu lijkt men ook op clubniveau er uit te zijn geraakt. Maar wat kan de voetballer van PSG en de Braziliaanse nationale ploeg daar zoal gaan verdienen in de woestijn?

Na andere wereldtoppers als Ronaldo en Benzema, is Neymar dus de volgende die in het vliegtuig stapt richting Saudi-Arabië. De Braziliaan zou er in de komende 48 uur een tweejarig contract tekenen bij Al-Hilal. Ondertussen bereikten ook PSG en de Saudische club een overeenkomst over de transfersom.

Wat gaat Neymar verdienen bij Al-Hilal?

De hamvraag is natuurlijk: welke centen zijn er gemoeid met deze transfer? Volgens berichten zou Neymar Jr. een jaarlijks loon van tachtig miljoen euro kunnen ontvangen. De Franse werkgever van de Braziliaanse voetballer, Paris Saint-Germain, zal naar verluidt ongeveer negentig miljoen euro voor de topspeler ontvangen.

Dit staat wel in schril contrast met het astronomische bedrag dat de Parijse club in 2017 neertelde voor de vaardigheden van Neymar. Met de transfer van de Braziliaanse dribbelkont van Barcelona naar de Franse hoofdstad was destijds immers een bedrag van ongeveer 222 miljoen euro gemoeid. Snel rekenwerk brengt ons dus bij een verlies van 132 miljoen euro.

(Bron: L'Équipe)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties