"Nibali rijdt Ronde van Vlaanderen" Sport
"Nibali rijdt Ronde van Vlaanderen"
Sport

"Nibali rijdt Ronde van Vlaanderen"

Vincenzo Nibali (Astana) zal op 6 april aan de start verschijnen van de Ronde van Vlaanderen. Dat meldt Astana-sportdirecteur Giuseppe Martinelli zaterdag in de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport.

De 29-jarige Italiaan zal zich in 'Vlaanderens Mooiste' voorbereiden op de vijfde etappe van de Ronde van Frankrijk, tussen Ieper en Wallers-Arenberg. Nibali hoopt in de Ronde van Vlaanderen te wennen aan de kasseistroken, want in de bewuste Tour-rit doet het peloton 15,4 kilometer van die stroken aan.

Volgens Martinelli moet de winnaar van de Giro 2013 in staat zijn om in de vijfde Touretappe tijd te pakken op Chris Froome, hoewel de Italiaan nooit eerder kinderkopjes onder zijn wielen heeft gevoeld. "Nibali weet niet hoe het voelt om op kasseien te rijden", aldus Martinelli in Gazzetta dello Sport. "Maar van alle grote namen die voor een goed klassement gaan, kan hij de beste zaak doen."

Elleboog tegen elleboog

"Op de fiets is hij vaardiger dan Froome en Alberto Contador. Dus moet hij ondervinden hoe het is om te vechten voor een plaats op kop, elleboog tegen elleboog met de wielrenners die hem willen voorbijsteken op de oneffen wegen vol met kuilen. De Ronde van Vlaanderen is ideaal om hem dat te laten ervaren."

"Nibali zelf is enthousiast om op de kasseien te rijden. Hij krijgt de Nederlander Lieuwe Westra, die opgroeide met die ondergrond, mee naar de Ronde van Vlaanderen", besloot Martinelli.

Archiefbeeld EPA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties