Nice verslaat Lille dankzij 2 assists van Brüls Sport
Nice verslaat Lille dankzij 2 assists van Brüls

Christian Brüls (rechts op de foto) was zondag op de vijfde speeldag van de Franse voetbalcompetitie van grote waarde voor Nice. De ex-speler van AA Gent gaf twee assists aan spits Dario Cvitanich, goed voor de 0-2 zege tegen Rijsel. Dankzij deze eerste overwinning op verplaatsing staat Nice zesde in de stand, op vijf punten van koploper Monaco (13). Bij Rijsel kwam Divock Origi in de 57e minuut op het veld.

Yannick Ferreira-Carrasco stond opnieuw in de basis bij Monaco, dat Lorient met 1-0 versloeg. De Belg liep tegen een gele kaart aan en werd in de 69e minuut vervangen door Jaime Rodrigues.

De Ridder trefzeker voor Utrecht

Steve De Ridder (Utrecht) was zondag man van de match in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Op de zesde speeldag van de Eredivisie zorgde hij in de eerste helft voor de twee Utrechtse doelpunten. Met vier doelpunten achter zijn naam staat De Ridder derde in de topschutterstand. Verdediger Timothy Derijck stond ook in de basis bij Utrecht.

Bij Heerenveen verdedigde Brian Vandenbussche het doel in de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen Groningen. De thuisclub eindigde het duel met tien man, Groningen met slechts negen spelers. AZ versloeg eenvoudig Go Ahead Eagles (3-0). Jan Wuytens en Maarten Martens, die in de 78e minuut vervangen werd, stonden in de basiself. Arnaud Sutchuin was de enige Belg die bij Roda JC aan de aftrap verscheen. De club uit Kerkrade ging met 1-5 ten onder tegen NAC Breda. Bij de bezoekers speelde Sepp De Roover de hele wedstrijd, terwijl Gill Swerts op de bank bleef.