Nicolas Anelka dumpt Frankrijk en supportert voor België (foto) Sport
Nicolas Anelka dumpt Frankrijk en supportert voor België (foto)
Sport

Nicolas Anelka dumpt Frankrijk en supportert voor België (foto)

Dinsdag spelen de Rode Duivels tegen Algerije, terwijl Frankrijk zondag start tegen Honduras. Toch liet Nicolas Anelka zich betrappen als supporter van de Belgen, terwijl Anelka zelf schitterde voor de Franse nationale ploeg.
69 Interlands speelde hij ooit voor Frankrijk, waarbij hij 14 keer tot scoren kwam. Maar zijn interland-carrière eindigde in mineur: na een omstreden wissel tijdens de World Cup 2010 in de match tegen Mexico, zou Anelka bondscoach Domenech behoorlijk vieze woorden hebben toegeroepen. Als gevolg werd hij voor maar liefst 18 (!) wedstrijden geschorst door de Franse voetbalbond, waarna hij nooit meer voor de Franse nationale ploeg uitkwam.

Dat Anelka voor de Duivels zou supporteren, zou dus zelfs niet zo verwonderlijk zijn. Momenteel zit hij in de voormalige Belgische kolonie Congo voor een liefdadigheidsevenement. Hij werd er gefotografeerd in een Belgisch shirt - al was het wellicht eerder de bedoeling om de banden tussen België en Congo te demonstreren dan met een publieke outing. Al zullen de Fransen dit gebaar iets minder appreciëren gezien de reputatie van Anelka en het feit dat de Fransen morgen aan de bak moeten...

Pikant detail: even daarvoor werd Anelka nog gefotografeerd met een T-shirt waarop het logo van Superman werd aangepast alsof het de beruchte 'Quenelle'-groet brengt. Wie weet is de reden voor de shirtwissel daar wel te zoeken. (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties