Nieuwe afgang voor de Rode Duivels Sport
Nieuwe afgang voor de Rode Duivels

De Rode Duivels hebben het tij niet kunnen keren. In Bosnië gingen de nationale elf kansloos onderuit met 2 – 1.

Opnieuw werden de Rode Duivels al heel snel voor voldongen feiten gesteld. Nog in het eerste kwartier vond Edin Dzeko twee keer de weg naar de netten. De eerste keer gebeurde dat met een kopbal in de derde prangende fase in de lucht op amper een minuut tijd. Enkele minuten later liepen de Belgen tegen een messcherpe counter aan, waarbij de verdediging alweer volledig uit positie liep, net als afgelopen zaterdag.

De Belgen kwamen daarna weliswaar beter in de wedstrijd, met meer gewonnen duels, behoorlijk wat balbezit en af en toe zelfs redelijke combinaties, maar kansen scheppen was er nauwelijks bij.

In de tweede helft verloren de Belgen dan nog Axel Witsel met een rode kaart. In de slotfase wist Gill Swerts nog te milderen, maar een laatste stormloop bracht niets op. De Belgen verdienden hoe dan ook geen gelijkspel.

Het wordt nu zo goed als onmogelijk om Zuid-Afrika nog te halen. Het lot van coach René Vandereycken is nog onzeker.

Na zes van de tien wedstrijden heeft België amper 7 punten. Spanje staat na een 1-2 zege in Turkije aan kop met het maximum van 18 punten. Dan volgen Bosnië (12), Turkije (8), België (7), Estland (5) en Armenië (1). De negen groepswinnaars plaatsen zich voor de eindronde in Zuid-Afrika. De acht beste tweedes spelen onderlinge barrageduels.