Nike zet punt achter samenwerking met Livestrong Sport
Nike zet punt achter samenwerking met Livestrong
Sport

Nike zet punt achter samenwerking met Livestrong

De Amerikaanse sportartikelenfabrikant Nike heeft een einde gemaakt aan de samenwerking met Livestrong, het fonds tegen kanker dat werd opgericht door Lance Armstrong. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. Armstrong verloor zijn zeven Tourzeges vanwege dopinggebruik.

Nike had in oktober vorig jaar al de bruggen met Armstrong zelf opgeblazen na de val van de Amerikaan. Armstrong werd toen gedwongen om zijn dopinggebruik toe te geven nadat het Amerikaanse antidopingagentschap USADA een vernietigend rapport over hem had uitgebracht.

Armstrong stichtte Livestrong in 1997 nadat hij teelbalkanker had overwonnen. Nog voor de Texaan in een Amerikaanse talkshow bekende dat hij zich gedopeerd had, gaf hij zijn ontslag als voorzitter van Livestrong en stapte hij uit de raad van bestuur. Hij excuseerde zich ook bij de medewerkers van het fonds.

Livestrong zegt dat het sinds de oprichting zo'n 550 miljoen dollar (ongeveer 430 miljoen euro) heeft opgehaald en dat het 2,5 miljoen zieken heeft geholpen. Livestrong bedankte Nike dinsdag "voor de tijd en de middelen die het investeerde om het leven van kankerpatiënten draaglijker te maken". In totaal pompte de Amerikaanse sportartikelengigant meer dan 100 miljoen dollar in de organisatie.

Foto Reuters

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties