Nipte overwinning voor Barça in eerste Clásico Sport
Nipte overwinning voor Barça in eerste Clásico

FC Barcelona heeft donderdag in de heenwedstrijd voor de Spaanse Supercup Real Madrid verslagen met 3-2. Een sterk keepende Iker Casillas redde enkele keren de meubelen voor Real, zijn collega aan de overkant ging zwaar in de fout.

De Spaanse Supercup is elk jaar een waardemeter voor het nieuwe seizoen. Pepe kwam afgelopen zondag hard in botsing met Iker Casillas en werd vervangen door Raul Albiol. Barcelona-nieuwkomer Alexandre Song mocht zijn debuut niet maken. Hij zat in de tribune, naast onder meer de Nederlander Ibrahim Afellay.

De eerste helft verliep gelijk opgaand. Kansen waren er voor beide ploegen, maar geen van hen kwam tot scoren. Het spel van beide ploegen was bitsig, en dat resulteerde in enkele gele kaarten. Alexis Sánchez ging twee keer tegen de grond in de Madrileense zestien, maar scheidsrechter Carlos Clos Gomez floot (terecht) geen penalty.

Twee dolle minuten

Na de rust vielen er twee doelpunten in twee dolle minuten. Eerst scoorde de Portugees Cristiano Ronaldo met de kop, en dadelijk erna was het Pedro die randje buitenspel de bal naast Iker Casillas in doel schoof. De Catalanen raakten op volle snelheid, en Real kwam ondanks een sterk begin van de tweede helft in moeilijkheden. Andrés Iniesta werd neergehaald en de ref wees - dit keer wel terecht - naar de stip. Lionel Messi zette zich achter de bal en de Argentijn knalde de 2-1 in de rechterhoek binnen.

Ploegmaat Iniesta dribbelde zich wat later door de verdediging van de Koninklijke en gaf de perfecte assist voor Xavi, die enkel nog de bal voorbij Casillas moest leggen. Na een gigantische blunder van Victor Valdes kon Ángel Di María de aansluitingstreffer simpel binnentikken. Het bleef 3-2.