Nu ook Michel Preud'homme opgejaagd door het gerecht Sport
Nu ook Michel Preud'homme opgejaagd door het gerecht
Sport

Nu ook Michel Preud'homme opgejaagd door het gerecht

Na de heisa rond Anderlecht en Michel Verschueren wil het parket van Luik nu ook Michel Preud'homme vervolgen voor betrokkenheid in een fraudezaak. Hij zou in zijn tijd als technisch directeur bij Standard hebben meegeholpen bij het opzetten van een illegale financiële constructie, zo schrijft Le Soir.

De zaak draait om de transfer van de Kroaat Miljenko Mumlek naar Standard in augustus 2003. Volgens de speurders kreeg de speler een deel van het tekengeld in het zwart. Ze baseerden zich op documenten die werden gevonden tijdens een huiszoeking bij Standard in 2005. In 2011 werden toenmalige Standard-bestuurders Luciano D'Onofrio en Pierre François en nog een tussenpersoon al in beschuldiging gesteld in dezelfde zaak.

Het nieuws over Preud'homme komt amper een dag nadat opnieuw Le Soir meldde dat het Luikse parket ook Anderlecht en haar ex-manager Michel Verschueren viseert in een onderzoek naar frauduleuze transfers. In die zaak richten de speurders zich op de transfer van de Kroaat Ivica Mornar van Standard naar Anderlecht in 2001.

Het parket van Luik heeft Preud'homme inmiddels aangeklaagd voor het maken van een valse belastingaangifte en valsheid in geschrifte. Als het tot een rechtszaak komt, riskeert de huidige trainer van de Saoedische club Al-Shabab een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van tienduizend euro. (Foto EPA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties