Nys: "Een pak stress van mijn schouders" Sport
Nys: "Een pak stress van mijn schouders"
Sport

Nys: "Een pak stress van mijn schouders"

Voor de twaalfde keer heeft Sven Nys woensdag de naar hem genoemde wedstrijd in Baal gewonnen. Zoals hij zondag op de finishlijn in Diegem zijn Colnago kuste na vele jaren trouwe dienst, deed hij nu hetzelfde met de Trek waarmee hij voor het eerst in actie kwam.

"Aan de finish viel er een pak stress van mijn schouders", zei de wereldkampioen. "Per slot van rekening kon ik hier eigenlijk enkel verliezen en had ik nauwelijks met mijn nieuwe fiets getraind. Een wedstrijd is bovendien nog helemaal anders dan een training. Ik was vooraf echt heel nerveus en bleef ook bij mijn grote voorsprong fouten maken. Met de fiets was het echter allemaal perfect. Vooral in de afdalingen had ik heel veel comfort".

Zo blijft Nys aan een indrukwekkende reeks bezig. Die begon in Essen, hoewel hij daar na zijn zware val niet won. "Essen was de eerste wedstrijd die ik zelf van bij het begin in handen nam", aldus Nys.

"Sindsdien is het zowel fysiek als mentaal alleen nog maar bergop gegaan. Ik denk ook wel dat ik dit nog een tijdje kan aanhouden, tenminste als ik niet ziek word of pech ken. Het BK wordt echter hoe dan ook een heel ander verhaal. Nu komen op het einde van een zware periode de sterkste renners naar voren, in Waregem zal iedereen na een kalme week uitgerust en dus met gelijke wapens aan de start staan."

Foto: PN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties