Nys: "Veldrijden in Amerika leeft echt" Sport
Nys: "Veldrijden in Amerika leeft echt"
Sport

Nys: "Veldrijden in Amerika leeft echt"

Kersvers wereldkampioen Sven Nys heeft dinsdagochtend, drie dagen na zijn zege in het Amerikaanse Louisville, bij zijn terugkeer in België gepleit voor de internationalisering van het veldrijden. "De Amerikanen horen bij het internationale veldrijden", zo zei de 36-jarige veldrijder op een persconferentie in het Sheraton Brussels Airport Hotel.

"In Louisville heb ik een mooi zicht gekregen op de internationalisering van het veldrijden", verklaarde de tweevoudige wereldkampioen.

"Het veldrijden in Amerika leeft echt. Velen vroegen zich af: 'Waarom een WK in Amerika? Is het niet te vroeg?' Ik denk dat het het ideale moment was. Het Amerikaanse publiek, dat gemiddeld jonger is dan het Vlaamse, is helemaal anders. Veel Amerikanen zijn uit liefhebberij actief bezig met het veldrijden. Kinderen van actieve renners zullen er na dit WK aangezet worden om ook in het veldrijden te stappen. We hebben absoluut promotie gemaakt voor onze sport."

Nys wil niet dat het WK in Amerika een eenmalige gebeurtenis blijft. "We moeten stappen zetten om de Amerikanen nog meer bij het Europese crossen te betrekken", vervolgde de 'Kannibaal van Baal'.

"Antwoorden in het Engels"

"Na iedere cross zouden we de winnaar enkele vragen in het Engels moeten laten beantwoorden. Zo kunnen de Amerikanen meevoelen wat zo'n renner in die wedstrijd heeft beleefd. Dat zijn stappen die je absoluut moet zetten. Hopelijk kunnen we in de toekomst wereldbekermanches rijden in de Verenigde Staten. De Amerikanen horen bij het internationale veldrijden."

Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties