Oep zijn bakkes! Fiorentina-coach gaat eigen speler te lijf (video)

Ongeziene taferelen gisterenavond in de dug-out van het Italiaanse Fiorentina. Trainer Delio Rossi vloog er verdediger Adem Ljajic naar de keel nadat die boos had gereageerd op een wissel. De 51-jarige coach werd op staande voet ontslagen. De wedstrijd tegen Novara (die op 2-2 eindigde) was amper een half uur ver toen Rossi middenvelder Ljajic […]

Ongeziene taferelen gisterenavond in de dug-out van het Italiaanse Fiorentina. Trainer Delio Rossi vloog er verdediger Adem Ljajic naar de keel nadat die boos had gereageerd op een wissel. De 51-jarige coach werd op staande voet ontslagen.

De wedstrijd tegen Novara (die op 2-2 eindigde) was amper een half uur ver toen Rossi middenvelder Ljajic alweer van het veld haalde. Die reageerde met een cynisch applausje en enkele stevige opmerkingen. En dat die niet bepaald vriendelijk waren, mocht hij al snel aan den lijve ondervinden. Rossi ontplofte, sprong (met één been) in de dug-out en gaf Ljajic letterlijk lik op stuk. De twee moesten door enkele reservespelers en de voltallige technische staf uit elkaar getrokken worden.

Meteen na de wedstrijd werd Rossi ontslagen. Volgens voorzitter Andrea Della Valle had de club geen andere keuze dan de coach aan de deur te zetten. Ook Ljajic zal worden gestraft als “veroorzaker van deze hele rel”. Fiorentina gaat intussen per direct op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. (AH)

Reacties

wpDiscuz