Oklahoma City Thunder eerste NBA-finalist Sport
Oklahoma City Thunder eerste NBA-finalist
Sport

Oklahoma City Thunder eerste NBA-finalist

Oklahoma City Thunder is de eerste finalist in de NBA. Het team won de Western Conference door in de finale de San Antonio Spurs te verslaan.

Het was geen gemakkelijk avondje voor OKC. Halverwege stond het jonge team 18 punten in het krijt tegen de ervaren Spurs, maar aan het einde van de wedstrijd stond er toch een 107-99 voorsprong op het scorebord.

Het waren alweer de sterren die het deden voor de Thunder. Kevin Durant schreef 34 punten op zijn naam, Russell Westbrook deed daar nog eens 25 punten bovenop.

Comeback

Door de overwinning van vannacht wint Oklahoma de best-of-seven met 4-2. In het begin van de series zag het er nochtans niet zo goed uit. Er werd 2 keer verloren in San Antonio, maar OKC vocht zich met vier overwinningen op een rij naar de NBA-finale.

In die finale moet Oklahoma het opnemen tegen Miami Heat of Boston Celtics. De Celtics leiden met 3-2 en kunnen woensdag voor eigen publiek het tweede finaleticket bemachtigen.

Foto Reuters

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties