Olivier Rochus mag niet tegen Nadal spelen

Xavier Malisse (ATP-51) en Ruben Bemelmans (ATP-144) spelen vrijdag tegen David Ferrer (ATP-6) en Rafael Nadal (ATP-1) in het Davis Cup-duel tegen Spanje. De Belgische kapitein Réginald Willems heeft Olivier Rochus (ATP-115) dus niet geselecteerd. Donderdag werd er geloot in de Spiroudôme in Charleroi. Malisse en Bemelmans krijgen de eer om vrijdag te spelen tegen […]

Xavier Malisse (ATP-51) en Ruben Bemelmans (ATP-144) spelen vrijdag tegen David Ferrer (ATP-6) en Rafael Nadal (ATP-1) in het Davis Cup-duel tegen Spanje. De Belgische kapitein Réginald Willems heeft Olivier Rochus (ATP-115) dus niet geselecteerd.

Donderdag werd er geloot in de Spiroudôme in Charleroi. Malisse en Bemelmans krijgen de eer om vrijdag te spelen tegen de grootheden uit Spanje. De jongste van de Rochus-broers mag zaterdag wel het dubbelspel spelen, maar hij is toch enorm teleurgesteld.

“Ik ben inderdaad enorm ontgoocheld, dit is een van de grootste teleurstellingen uit mijn carrière. Dit heeft absoluut niets met Ruben te maken. Hij is een hele toffe kerel, maar ik had echt gehoopt dat ik in eigen land tegen Rafael Nadal zou mogen spelen”, zei Rochus achteraf.

Misschien zondag

Rochus zorgde in september nog voor twee overwinningen in het barrageduel met Australië. Door de 2-3 winst stegen de Belgen toen opnieuw naar de Wereldgroep. “Ik had echt gehoopt dat het duel tegen Spanje een beloning zou worden voor mij”, reageerde Rochus.

Réginald Willems, die ook de persoonlijke coach is van Rochus, begrijpt zijn teleurstelling. “Ik heb inderdaad een bijzonder moeilijke beslissing moeten nemen en ik begrijp de ontgoocheling van Olivier. Toch reken ik op hem voor het dubbelspel van zaterdag en misschien ook voor een duel op zondag. Ik maak keuzes die het beste zijn voor de ploeg en ik koos voor Ruben omdat hij in uitstekende doen is.”

Reacties

wpDiscuz