Olympisch mountainbiker Kevin Van Hoovels zoekt ploeg Sport
Olympisch mountainbiker Kevin Van Hoovels zoekt ploeg
Sport

Olympisch mountainbiker Kevin Van Hoovels zoekt ploeg

Net als tal van collega's op de weg heeft ook mountainbiker Kevin Van Hoovels nog geen ploeg voor 2014. "Ofwel is er geen plaats, of de budgetten laten het niet toe", zegt de mountainbiker, die vorig jaar negentiende werd op Olympische Spelen in Londen, in een gesprek met extrasport.be.

De 28-jarige Van Hoovels combineerde tot dusver een speciaal statuut als sporter bij de VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding) met steun van zijn ploeg Versluys Team.

"Maar volgend seizoen zal ik waarschijnlijk mijn statuut bij de VDAB verliezen omdat ik te oud word. En gezien mijn ploeg het wegvallen van die vergoeding niet kan opvangen, moet ik verplicht andere oorden opzoeken", legt hij uit.

Een nieuwe ploeg vinden, is niet vanzelfsprekend. "Ik krijg vaak hetzelfde antwoord: geen plaats en geen geld. Het feit dat ik een Belg ben, pleit ook niet in mijn voordeel. De Benelux is helaas maar een kleine afzetmarkt."

Het BLOSO steunt Van Hoovels evenmin. Hij wijst daarvoor met een beschuldigende vinger naar Wielerbond Vlaanderen. "Wielerbond Vlaanderen moet normaal gezien voor mij een dossier aanmaken en overbrengen aan BLOSO. Op basis daarvan beslist BLOSO. Wat bleek? Er was geen dossier ingediend. Ik was heel teleurgesteld."

Directeur Hans Vandeweghe reageert namens Wielerbond Vlaanderen. "Kevin voldeed niet aan de normen om een topsportstatuut te bekomen. BLOSO gaf ons op voorhand al signalen dat het opmaken van een dossier geen enkel nut zou hebben."

Wat brengt de toekomst voor Vanhoovels? "Ik onderhandel nog met één team", zegt hij. "Het management is momenteel de budgetten aan het bekijken. Bang afwachten dus. Als die ploeg niet toehapt, vrees ik dat ik niet meer honderd procent voor mijn sport zal kunnen leven en moet ik werk zoeken."

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties