Olympische snowboarder overleeft horrorcrash dankzij helm (video) Sport
Olympische snowboarder overleeft horrorcrash dankzij helm (video)
Sport

Olympische snowboarder overleeft horrorcrash dankzij helm (video)

Wanneer de prachtig gestileerde beelden van de snowboardcompetitie ons netvlies bereiken, lijkt het allemaal zo makkelijk te lopen dat we ons niet realiseren dat er serieuze risico's aan zo'n big air zitten. Dat mocht de Tsjechische Sarka Pancochova zondag ondervinden op de Olympische winterspelen in Sochi.
Er is al heel wat te doen geweest rond het parcours van de Slopestyle, de discipline waarin wij hoopten een medaille te behalen met Seppe Smits. 'Te gevaarlijk', zo klinkt het bij een aantal experts. Shaun White, de grote favoriet, besloot zelfs om van deelname af te zien vanwege deze reden en zich op de half-pipe te concentreren.

Sarka Pancochova, een Tsjechische deelneemster bij de vrouwen, kan er nu van meespreken: zij kwam zwaar ten val tijdens een sprong nadat ze haar rotatie niet kon afmaken, waardoor haar bord dwars op de valrichting kwam te staan. Gevolg: een serieuze knal op haar hoofd, die gelukkig opgevangen werd door haar helm. Die brak gewoon in twee tijdens de val - wat ineens illustreert dat het ding wel degelijk nuttig is.

Pancochova kwam er met de schrik vanaf. Hieronder kan je de beelden van de sprong en de helm bekijken. (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties