Oma vriendin Wout Van Aert sterft enkele minuten na wereldtitel Sport
Oma vriendin Wout Van Aert sterft enkele minuten na wereldtitel
Sport

Oma vriendin Wout Van Aert sterft enkele minuten na wereldtitel

De triomftocht van de 19-jarige kempenaar Wout Van Aert op het WK Veldrijden voor beloften kreeg gisteren een donker randje voor zijn familie. Minder dan 10 minuten nadat de vriend van haar kleindochter juichend over de meet reed, stierf Johanna Van Lommel (84). Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

"Zeg haar dat ze nog even volhoudt, dan kom ik na de koers mijn trui laten zien", had Wout Van Aert voor de koers nog zelfverzekerd gezegd. De overwinning maakte ze nog mee, maar de regenboogtrui heeft ze niet meer kunnen bewonderen. Iedereen wist dat Johanna, de grootmoeder van Wouts vriendin Sarah De Bie, aan haar laatste krachten toe was. Op haar sterfbed wilde ze heel graag nog meemaken dat de vriend van haar kleindochter wereldkampioen veldrijden bij de beloften werd.

Wakker blijven tot aan de meet

Johanna beloofde 'wakker te blijven' tot de wedstrijd gereden was, en dat deed ze ook. Nadat de wereldtitel binnen was, nam ze afscheid van haar familie. Minder dan tien minuten nadat Wout triomfeerde, sliep ze zacht in, omringd door haar familie. Haar zoon, Roger De Bie, heeft er nauwelijks woorden voor. "Het is echt ongelooflijk, maar mijn moeder heeft gevochten om die finish nog te beleven. Wat een zege, wat een onvoorstelbare zege."

Wout zelf reageerde gisteravond aangeslagen. "Sarahs grootmoeder was heel begaan met de cross en mijn carrière", zegt hij. "Bij elke overwinning feliciteerde ze me. Tijdens de koers heb ik er zo weinig mogelijk aan gedacht, maar toen ik vernam dat ze net na mijn aankomst was gestorven, kreeg ik een heel dubbel gevoel. Dat ze de mooiste overwinning uit mijn leven nog nét heeft mogen beleven, betekent veel voor me. Maar tegelijk verloren we iemand die we allemaal héél graag zagen. Ik weet dat ze een mooi leven heeft gehad, en daar putten we troost uit."

Foto Twitter

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties