"Oneerlijke" Ballan toch aan de start van de Hel Sport
"Oneerlijke" Ballan toch aan de start van de Hel
Sport

"Oneerlijke" Ballan toch aan de start van de Hel

Alessandro Ballan neemt zondag deel aan Parijs-Roubaix. Nochtans werd de wielrenner vrijdag nog beschuldigd van dopinggebruik twee jaar geleden.

Het Italiaanse gerecht voert onderzoek naar een dopingnetwerk en heeft een lijst met 32 verdachte namen opgesteld. Alessandro Ballan (BMC) is ook in opspraak gekomen. Hij zou in 2009 een bloedtransfusie bij zichzelf hebben uitgevoerd. Dat gebeurde voor de Ronde van Italië waaraan de renner niet deelnam, maar hij kan mogelijk toch een sanctie verwachten.

Ballan kan de geruchten niet begrijpen en hekelt de timing van het gerecht. "Ik snap niet hoe het komt dat justitie het altijd voor elkaar krijgt om aan de vooravond van grote wedstrijden dergelijk nieuws naar buiten te brengen. Ook vind ik het ongelooflijk dat ik dit nieuws voor het eerst te horen kreeg toen een journalist mij opbelde", vertelt hij aan La Stampa.

Ook vorig jaar was er sprake van dopinggebruik. Zijn ploeg besloot toen om de Italiaan Parijs-Roubaix niet te laten rijden. Dit jaar mag hij wel starten. "Ik heb mijn positie uitgelegd aan het team. Ik heb niets te verbergen."

Beeld: Photonews

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties