Ongehoord: Desastreus Belgisch Kampioenschap kost kop voorzitters federatie Sport
Ongehoord: Desastreus Belgisch Kampioenschap kost kop voorzitters federatie
Sport

Ongehoord: Desastreus Belgisch Kampioenschap kost kop voorzitters federatie

Wat er zich dit weekend in het Belgische sportlandschap heeft afgespeeld, tart de verbeelding. Moest dit in het populaire voetbal gebeurd zijn, was het wereldnieuws.
Maar de feiten spelen zich af in een veel kleinere sport: handboogschieten, een oeroude Vlaamse sport waar iedereen zich wel eens aan gewaagd heeft, maar waarschijnlijk nooit verder geraakt is dan enkele pijlen op een meter of zes naar een doel te schieten.

De Belgische Robin Hoods kwamen dit weekend samen om het Belgisch Kampioenschap uit te vechten. Zaterdag de jeugd, zondag de volwassenen. Zaterdag bleek al een volledig fiasco omdat de organiserende club er gewoon niets van bakte. Zondag bleek een zwaar conflict tussen de Vlaamse en Waalse scheidsrechters de oorzaak van heel wat heisa. Zowel zaterdag als zondag moest de wedstrijd gewoon stopgezet worden en werden er dus geen Belgische titels uitgereikt. Nooit gezien in de geschiedenis van deze sport.

Zelfs de politie moest er aan te pas komen om de orde te handhaven.

Zowel de voorzitter van de Vlaamse federatie, Ben Van Bulck, als de voorzitter van de franstalige federatie, Vincent Vandervelden, hebben vervolgens de hand in eigen boezem gestoken en onmiddellijk hun ontslag aangeboden. De stuurmannen die het reeds stuurloze schip verlaten, het zijn toestanden die je niet in de doorgaans vrij goed georganiseerde Belgische sportwereld verwacht. Wie ooit de ambitie heeft gehad om crisismanager in een sportfederatie te worden, kan alvast zijn kandidatuur stellen. (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties