Onkunde Belgische Voetbalbond nog maar eens bewezen na klucht in tweede klasse Sport
Onkunde Belgische Voetbalbond nog maar eens bewezen na klucht in tweede klasse
Sport

Onkunde Belgische Voetbalbond nog maar eens bewezen na klucht in tweede klasse

Wie dacht dat op de slotspeeldag in tweede klasse Antwerp - Eupen de sleutelmatch ging zijn om te bepalen wie naar eerste klasse zou promoveren, had duidelijk geen rekening gehouden met de konijnen die de goochelaars van de Belgische Voetbalbond weer uit hun hoed zouden toveren.

Waar het om draait...de Geschillencommissie van de bond heeft White Star Brussel gelijk gegeven in het dossier rond speler Jeffrey Rentmeister. Daardoor krijgt de tweedeklasser twee punten extra en springt het over Antwerp en Eupen naar de leiding. Met andere woorden, als WS Brussel zaterdag Patro Maasmechelen klopt, is het kampioen, hoewel het nog geen licentie voor eerste heeft. WS Brussel was naar de KBVB gestapt omdat Seraing met Jeffrey Rentmeister een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld tijdens het 1-1-gelijkspel op, jawel u leest het goed, 31 oktober 2015.

De Geschillencommissie geeft WS Brussel dus gelijk en zet het 1-1-gelijkspel om in een 0-5-overwinning voor WS Brussel. Ook Patro Maasmechelen (1-1 tegen Seraing) en Geel (0-2 tegen Seraing) verdienen extra punten. Dit werd het signaal voor de vurige Antwerp-supporters om in actie te schieten. Sneller dan hun eigen bestuur hadden zij al uitgevogeld dat het bondsreglement stelt dat een ploeg in het betaald voetbal drie keer een forfaitnederlaag toegewezen krijgt, ze over de hele lijn geschrapt moet worden. Indien deze piste waar blijkt te zijn, zou Antwerp 1 extra punt verliezen, WSB 2 en Eupen zelfs 6. Dit zou dan weer betekenen dat Antwerp op dit eigenste ogenblik de titel al mag beginnen vieren.

Tot zover de onkunde en onprofessionaliteit van onze voetbalbond die hopelijk tegen de start van het nieuwe seizoen zal weten wie er in eerste klasse speelt. Vooral op sociale media in het vurige Antwerpen leeft deze 'Coup de théâtre' daar ze voor het eerst in vele jaren uitzicht hadden op een verblijf in eerste klasse. Hun rivalen van Beerschot echter, lachen hun stadsgenoten dan weer uit. Misschien moeten zij op hun beurt een bod doen op het stamnummer van WS Brussel zodat zij in eerste klasse terecht komen? Zoiets belachelijk zou natuurlijk alleen in België kunnen...dit wordt ongetwijfeld vervolgd! (JA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties