Ontplofte generator brengt interland Spanje-Wit-Rusland in gevaar Sport
Ontplofte generator brengt interland Spanje-Wit-Rusland in gevaar
Sport

Ontplofte generator brengt interland Spanje-Wit-Rusland in gevaar

De WK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag in groep I tussen regerend Europees en wereldkampioen Spanje en Wit-Rusland kan mogelijk niet doorgaan nadat er donderdag een generator ontploft is op de parking van het San Moix-stadion in de hoofdplaats Palma de Mallorca.

Bij de ontploffing raakten twee arbeiders zwaargewond. Zij werden voor verzorging overgebracht naar het Son Espases-ziekenhuis. Een derde arbeider kwam er met lichte verwondingen vanaf. De Spaanse Voetbalbond RFEF is niet zeker of de wedstrijd van vrijdagavond in het stadion kan doorgaan.

'La Roja' staat met zes wedstrijden op de teller met veertien punten aan de leiding in groep I. Frankrijk volgt met evenveel punten op de tweede plaats, maar zij hebben wel al een wedstrijd meer gespeeld dan hun zuiderburen. Als Spanje minstens vier op zes haalt tegen Wit-Rusland en Georgië, is het sowieso zeker van de groepswinst en de bijbehorende rechtstreekse kwalificatie voor de Wereldbeker in Brazilië.

Belga Foto Reuters

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties